A Momentum megnyugodhat, de a Párbeszédet még nem ereszti az ÁSZ

  • narancs.hu
  • 2019. február 28.

Belpol

Amíg előbbi már elküldte a törvényes gazdálkodást igazoló dokumentumokat, utóbbi ezt még nem tette meg - állítja a számvevőszék.

Az Állami Számvevőszék közleményben ismertette, hogy visszavonták a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését, de a Párbeszéd szerinte még továbbra sem működik együtt, így ők nem kapnak állami támogatást.

A szervezet felidézte, hogy a Momentum nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért kezdeményezte a párt állami támogatásának felfüggesztését. A párt elnöke, Fekete-Győr András megküldte a gazdálkodás törvényességének kereteit igazoló dokumentumokat, ami miatt az ÁSZ úgy látta, hogy a megteremtették a törvényi gazdálkodás alapvető elemeit, ezért a Momentum hozzájuthat az állami támogatáshoz.

Ezzel szemben a Párbeszéd esetében a költségvetési támogatás felfüggesztése továbbra is érvényben van, mert a párt január 16-a óta nem küldte meg az igazoló dokumentumokat.

Elzárták a csapot

Abszurd eljárás végén vágta el állami támogatásától a Momentumot és a Párbeszédet az Állami Számvevőszék. Ha a pártok végül meg is kapják a pénzt, könnyen lehet, hogy csak az európai parlamenti és önkormányzati választások után.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.