Az alufóliasisakos DK-s ül be Gréczy Zsolt helyett a parlamentbe

  • narancs.hu
  • 2020. január 24.

Belpol

Varga Zoltán a debreceni közgyűlésben előadott performanszával vált híressé.

Varga Zoltán váltja az Országgyűlésben a mandátumáról 2019. december 31-i hatállyal lemondó Gréczy Zsoltot - közölte a Demokratikus Koalíció elnökségének pénteki döntését az MTI-vel a párt kommunikációs igazgatója.

Gréczy azután mondott le, hogy az internetre kikerült róla néhány fotó hiányos öltözetben, amelyeket állítólag egy nőnek küldött el. A kormányközeli sajtó zaklatással is megvádolta, de Gréczy tagadta, hogy erről lett volna szó.

Az 57 éves Varga Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen, két felnőtt lány édesapja - ismertette Wirsching Viktória a leendő képviselő életrajzát. Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője. A Demokratikus Koalíció színeiben 2014 óta politizál.

Varga leginkább arról az akciójáról híresült el, amikor a debreceni közgyűlésben alufóliasisakban jelent meg, a fideszes összeesküvés-elméletekre utalva.  Többször ragasztott át kormányzati plakátokat is.

„Gyógyítsátok meg Orbán Viktort!" - Ismét alusisakos aktivisták hekkelik a debreceni kormányplakátokat

A gólya is rászállt a plakátokra. Varga Zoltán debreceni önkormányzati képviselő volt az, aki az egyik januári testületi ülésen felállt, majd alusisakot húzott a fejére, amikor arról kellett szavazniuk, hogy elutasítják a „bevándorlásszervező Soros-szervezeteket". A DK-s politikus ezt azzal magyarázta, hogy így akarta megvédeni magát a „kormányzati őrültségektől".

Neked ajánljuk