Az amerikai nagykövet szerint Európa határainak átrajzolása nem magyarországi belpolitikai fejlemény

  • narancs.hu
  • 2023. február 2.

Belpol

David Pressman visszaszólt Szijjártó Péternek, aki szerint a nagykövet véleménye érdektelen. 

„Minden tisztelettel, de Oroszország azon kísérletét, hogy egyoldalúan átrajzolja Európa határait, nem tartjuk csupán »magyarországi belpolitikai fejleménynek«”– írta Twitterén David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, amit a 444.hu szúrt ki.

A diplomata Szijjártó Péter szavaira reagált, miszerint teljesen érdektelen, hogy mit gondol Pressman – vagy bármelyik más nagykövet – a magyarországi belpolitikai folyamatokról. 

„Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – nyilatkozta Szijjártó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk