Mandiner: Tüttő Kata fogja vezetni az MSZP EP-listáját

  • narancs.hu
  • 2023. február 2.

Belpol

A lap kereste a politikust, de nem nyilatkozott. Pénteken jöhet a bejelentés. 

Pénteken jelenti be az MSZP, hogy Tüttő Kata jelenlegi főpolgármester-helyettes fogja a párt európai parlamenti listáját vezetni a 2024-es EP-választáson – értesült a Mandiner. A kormánypárti lap értesülését a párt egyik nevét nem vállaló forrása is megerősítette. 

A Mandiner úgy tudja, még nincs döntés a lista további jelöltjeiről, viszont a párt önállóan indul a választáson, és egy-két befutó helyben reménykednek. 

Tüttő Kata 2019-ben lett a Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, de előtte is dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, 2002 és 2014 között.

Az Európai Szocialisták Pártjának (PES) tagja, többek között az ő ajánlásuknak köszönhetően választották a Régiók Európai Bizottsága Éghajlatváltozással, Környezetvédelemmel és Energiával foglalkozó bizottságának elnökévé.

A lap kereste Tüttő Katát, de nem nyilatkozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk