Szijjártó szerint érdektelen, hogy mit gondol az amerikai nagykövet

  • narancs.hu
  • 2023. február 2.

Belpol

David Pressman arról nyilatkozott, hogy a kormány tagjai a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatják.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy csütörtöki, az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón az ATV kérdésére. 

A csatorna azt követően kérdezte a minisztert, hogy David Pressman a Politiconak úgy nyilatkozott: a magyar kormány tagjai gyakran beszélnek a béke előmozdításáról, de az uniós szankciók ellenzésétől kezdve az orosz „tűzszüneti” javaslatokig továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatják. Pressman amerikai nagykövet korábban kilenc orosz oligarcha esetében már felvetette: miért szolgálja az Magyarország érdekeit, ha orosz oligarchákat véd a magyar kormány.

„Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és

ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon”

– jelentette ki Szijjártó az ATV kérdésére. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk