Az amerikai nagykövetség is megszólalt a homofóbtörvény miatt

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Belpol

A kormányoknak kötelessége lenne az LMBTQI+ jogok védelme is - írták. 

Közleményt adott ki kedd este az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége, miután kedden a magyar parlament megszavazta az úgynevezett "pedofilellenes" törvénycsomagot, amely tudatosan összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transzneműséggel, és orosz mintára tiltaná a homoszexuális "propagandát", vagyis a 18 év alattiak számára a homoszexualitás és a nemváltás bárminemű megjelenítése tilos lesz.

Az Amerikai Nagykövetség azt írta,

"mély aggodalmát fejezi ki a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei miatt".

"Az Egyesült Államok szerint a kormányok kötelessége a szólásszabadság előmozdítása és az emberi jogok védelme, beleértve az LMBTQI+ közösség jogait is. Ahogy Biden elnök az LMBTQI+ jogvédők felé a Pride-hónap alkalmából június 1-én tett nyilatkozatában fogalmazott, 'Látunk titeket, támogatunk titeket, és inspiráló a teljes egyenlőség elérése érdekében mutatott bátorságotok'" - írták. 

A törvénnyel kapcsolatban korábban Szél Bernadett jelezte, hogy az alapvető jogok biztosához fordul miatta, a TASZ pedig azt írta, a törvény rendelkezéseivel kapcsolatban jogos lehet a polgári engedetlenség is. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk