Szél Bernadett az ombudsmanhoz fordul a homofóbtörvény miatt

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Belpol

A törvény elfogadásával szerinte a Fidesz felsorakozott az "emberellenes diktatúrák sorába". 

Az alapvető jogok biztosához fordul Szél Bernadett független parlamenti képviselő a parlamentben kedden megszavazott úgynevezett "pedofilellenes" törvénycsomag miatt, amely tudatosan összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transzneműséggel, és orosz mintára tiltaná a homoszexuális "propagandát", vagyis a 18 év alattiak számára a homoszexualitás és a nemváltás bárminemű megjelenítése tilos lenne. 

Szél "a Fidesz emberellenes törvényének" nevezte a törvényt, mert az súlyosan sérti az emberi méltósághoz, az egyenlő bánásmódhoz és a szólásszabadsághoz való jogot, valamint a fiatalok testi és lelki egészséghez való jogát.

"Ma újra saját állampolgárai ellen fordult a hatalom és újabb lépést tett a Fidesz abba az irányba, ami sok honfitársunk számára még kevésbé élhető hellyé teszi Magyarországot. Ahogy tegnap is elmondtam: a kormány a valóságot akarja betiltani. El akar tüntetni a nyilvánosságból, a médiából, az iskolai beszélgetésekből minden olyan tartalmat, ami homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, sőt, egyáltalán a létezésükről ad hírt. Mélyen embertelen ez, és ahogy tegnap is írtam: ezzel nem azt érik el, hogy megszűnik a másság, hanem elviselhetetlenné válik az érintettek helyzete" - írta Szél, aki szerint 

"ezzel a lépéssel a Fidesz felsorakozott az emberellenes diktatúrák sorába: azokéba, amelyek azt képzelik, szavak és kifejezések betiltásával, a szólásszabadság korlátozásával és kisebbségi csoportok jogfosztásával legyőzik a valóságot."

Szél szerint ez nem fog sikerülni, és legkésőbb 2022-ben "el kell zavarnunk ezt az emberellenes rezsimet".

Addig is Kozma Ákos ombudsmanhoz fordul, akinek a válaszát várhatóan két hét alatt kapják meg. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk