A Politico szerint Orbán Viktor Európa második legbomlasztóbb embere

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Belpol

Cak Giorgia Meloni tudta megelőzni.

Három kategóriában készített listát a Politico az év legmeghatározóbb személyeiről: 28 politikust soroltak fel aszerint, hogy a  cselekvők, az álmodozók vagy a bomlasztók csoportjába tartoznak.

Cselekvőknek azokat tekintették,  akiknek formális hatalmuk van; bomlasztóknek azokat, akik készen állnak a status quo felborítására, álmodozóknak pedig azok, akik az európai hatalmat és politikát mozgató eszméket képviselik - foglalja össze a 444.hu a kategóriákat. 

A bomlasztók kategóriájának első helyzettje Giorgia Meloni lett, és szerepel rajta az orosz  Szergej Lavrov is. Melonit rögtön Orbán Viktor követi. Európa második legbomlasztóbb emberéről a Politico azt írja: úgy tűnik, sikerült megtörnie Brüsszelt. Megemlítik, hogy Orbán elítélte a "vegyes fajú" embereket, megfojtja a szabad sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, manipulálja az ország demokráciáját és LMBTQ+-ellenes törvényeket hoz.

Kiemelik, hogy Orbán nemcsak Magyarországon belül okoz gondot: számos fontos EU-s kezdeményezésnek áll útjában. Hozzáteszik, hogy szerintük "Orbán még nem döntött egyértelműen arról, melyik oldalon áll Moszkva Ukrajna elleni háborújában". 

A Politico az év emberének a Times-hoz hasonlóan Zelenszkijt választotta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk