Az egri Fidesz vezetője őszintén beszél arról, hogy aki őket támadja, azt ellenségnek kell tekinteni
Screenshot_2019-10-03_at_17.05.51.png

Az egri Fidesz vezetője őszintén beszél arról, hogy aki őket támadja, azt ellenségnek kell tekinteni

  • narancs.hu
  • 2019. október 3.

Belpol

A NER lényegét fedte fel Oroján Sándor.

Egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra az Egri Ügyek nevű oldal, melyen állításuk szerint Oroján Sándor az egri Fidesz vezetője beszél a párt polgármesterjelöltjei előtt.

A Nyitrai Zsolt bizalmasának tartott politikus egészen nyíltan beszél arról, milyen a közügyekről és a politikáról alkotott felfogás a Fideszen belül.

"Arról van szó, hogy van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené. Mert ha valaki Tiszafüreden a polgármestert bántja és megy a sajtóhoz, ha bármelyik polgármesterünket vagy akár engem személy szerint bántana." - mondta Oroján a felvételen.

Tiszafüreden a település jegyzője, Spisák György, elindul az októberi választáson a Fidesz jelöltjével szemben, miután korábban összekülönbözött a település fideszes képviselőivel.

Oroján még ennél is tovább megy, hiszen azt is mondja,

„Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!És ha valaki politikai ellenfele a tiszafüredi polgármesternek, akkor úgymond politikai ellenfele nekem is és Nyitrai Zsoltnak, meg a közösségnek, mert ő a rendszernek a politikai ellenfele.

A fideszes politikus szerint, ha valaki kivonul a politikából, akkor az

nyugodtan éljen bátran”.

Viszont ha „egy politikusról beszélünk, aki politizál a rendszerrel szemben, a rendszer bármely tagjával szemben, azt kell, hogy mondjuk, hogy ne egyen a másik oldalon.

Mert ezen a fronton mi etetjük az embert”.

Erre szerinte nagyon jó példa Kóka János volt SZDSZ-es miniszter, aki

kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent.

Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad, mert abban a pillanatban ellenséggé válik.

Oroján  október 13-án önkormányzati képviselőjelöltként indul Egerben. Az Egri Ügyek azt írja, birtokában van a teljes hangfelvétel, és hamarosan további részleteket is nyilvánosságra hoznak.

Figyelmébe ajánljuk