Az Elios-botrány kirobbanása után Tiborcz Istvánt elfújta a szél, a villájából is eltűnt

  • narancs.hu
  • 2018. február 17.

Belpol

A miniszterelnök vejét nem látták mostanában a bejelentett lakhelyén.

A Népszava próbálta meg megkeresni Tiborcz Istvánt a bejelentett lakhelyén, a Felcsúttól néhány kilométerre található Csabdin, de a helyiek azt mondták: az Elios-ügy kirobbanása óta nem látták a miniszterelnök vejét. A lap munkatársa be is csöngetett Tiborczék házába, ahol végül egy idősebb férfi azt is közölte, hogy minden bizonnyal Budapesten kellene keresni Orbán Ráhel férjét.

A helybéliek szerint az utóbbi években egyébként megváltozott az élet a Fejér megyei településen: a főleg a fővárosból érkező fontosságok felvásárolták a környékbeli földeket, uradalmaknak beillő kúriák, lovardák épültek. „A helyiek is csak hüledeznek, amikor belebotlanak egy-egy újabb több száz milliós villába” – ecsetelte a Népszavának egy falubeli. Az újonnan jöttek azonban már inkább csak áthaladnak a községen, bezárkózva élnek a Tiborczékéhoz hasonlóan luxuskivitelű, biztonsági cégek által védett uradalmaikban.

Tiborcz vette ki a nagy pénzt az Eliosból, nem Simicska

Tiborcz végig ott ült a cég igazgatóságában, és ő vette ki a közel félmilliárd forintos osztalékot is. Hiába volt jelen Simicska Lajos, az Elios-ból Orbán veje, Tiborcz István vette ki a nagy pénzt, írta az OLAF-jelentést is nyilvánosságra hozó 24.hu.

Figyelmébe ajánljuk