Az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt tüntetnek az SZFE-sek

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Belpol

Hétfő reggel a munkaidő kezdetén ismert színészek, rendezők olvassák fel az egyetemfoglaló diákokat támogató leveleket és nyilatkozatokat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elé vonultak hétfő reggel a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, mert mint ahogy azt írták az intézményt fenntartó alapítvány alapítói jogait gyakorlója minisztérium immáron másfél hónapja nem válaszol követeléseikre. A SZFE-sek a hétfő munkaidő kezdetén meg akarják mutatni, mennyien állnak az autonóm felsőoktatás mellett.

false

 

false

 

Az ITM Szemere utcai épületénél többek között olyan ismert színészek, rendezők olvassák fel az egyetemfoglaló diákokat támogató leveleket és nyilatkozatokat, mint Bánsági Ildikó, Hernádi Judit, Reisz Gábor, Szirtes Ági, Pintér Béla, Pogány Judit, Halász Judit, Kováts Adél, Pelsőczy Réka, Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Pálfi György, Mácsai Pál vagy Mucsi Zoltán.

Mint arról lapunk is beszámolt, legutóbb az SZFE új vezetése azzal állt elő, hogy az előrehozott őszi szünetre hivatkozva megpróbálta kiüríteni az egyetem épületeit, de nem járt sikerrel, sőt, a hallgatók még egy újabb, a Rákóczi úti épületet is elfoglaltak.

false

 

false

Az egyetem újdonsült vezetősége vasárnap azt közölte, hogy a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak, így az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött, a szünet utáni első munkanap október 27-én lesz. Azt közölték, hogy aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.

false

Erre reagálva az SZFE oktatói kiadtak egy közleményt, melyben az áll, hogy Szarka Gábor, Novák Emil és Zalán János állításai meglepőek, mivel a rendelkezéssel szemben október 16-án halasztó hatályú keresetet terjesztettek elő, ezért az az oktatók szerint nem végrehajtható.

Fotó: Németh Dániel

Figyelmébe ajánljuk