Az MSZP önkormányzati előválasztást tartana ott, ahol nincs megállapodás

  • narancs.hu
  • 2023. január 29.

Belpol

A szocialistáknak már jelöltjeik is vannak.

Az MSZP minél több önkormányzati mandátum megszerzésében érdekelt, ezért megkezdték a felkészülést a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra – jelentette be a párt társelnöke online sajtótájékoztatón vasárnap.

Komjáthi Imre közölte: az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak.

 

A párt a múlt év végén már megnevezte öt polgármester-jelöltjét: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmazia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a főváros XVII. kerületében, Pajin Bálintot pedig Budapest XXII. kerületében. Most újabb öt jelöltről döntöttek: Szombathelyen újra Nemény Andrást, Celldömölkön szintén a jelenlegi városvezetőt, Fehér Lászlót támogatják, továbbá ugyancsak a hivatalban lévő városvezetőt, Szabó Józsefet támogatják Répcelakon.

Pápán Grőber Attila tanár, önkormányzati képviselő a szocialisták jelöltje, Budapest X. kerületében pedig Somlyódy Csaba városfejlesztési szakembert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk