Az MSZP részt vesz a parlament alakuló ülésén

  • narancs.hu
  • 2022. április 28.

Belpol

És részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is. Tóth Bertalan lesz a párt frakciójának vezetője.

Megalakult az MSZP parlamenti frakciója, amelynek vezetője Tóth Bertalan lesz. „Az ülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az alakuló ülésen, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is. A frakció tagjai képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni” – áll a párt közleményében.

Tóth Bertalan helyettesei Gurmai Zita, illetve Harangozó Tamás lesznek.

A párt nem indokolta, miért döntöttek így, és miért nem csatlakoztak a Momentum által kezdeményezett bojkotthoz. Mint ismert, az MSZP-vel ellentétben a Momentum 5 feltételhez kötötte az alakuló ülésen való részvételt, ilyen többek közt, hogy a Fidesz ne nyúlhasson bele egyedül a választási törvénybe, és hogy válasszanak konszenzusos vezetőket a közmédia élére.

Eddig csak az LMP jelezte nyíltan az ellenzéki pártok közül, hogy nem csatlakozik a Momentum bojkottjához, mert szerintük "nevetséges lenne".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk