Az Operatív Törzs Szél Bernadettnek sem mondott konkrétumokat

  • narancs.hu
  • 2020. március 16.

Belpol

A képviselő egy orvos szakmai kérdéseire próbált választ kapni.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos továbbította az Operatív Törzshöz egy orvos kérdéseit, aki azt remélte, hogy így pontosabb információkhoz juthat.

Szél a Facebook oldalán mutatta meg a krédseket és a nem túl sokatmondó választ.

A kérdések arra vonatkoztak, hogy

  • hogy készült-e vizsgálat arról, hogy intézményi szinten a koronavírus fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigén fogyasztást?
  • Felkészültek-e megfelelő mennyiségű oxigén tartalékkal a vészhelyzetben kialakult magas igényszám biztosításához?
  • A járványveszély miatt milyen szabályzat került kialakításra az orvosok beoszthatóságát illetőleg a rendkívüli helyzetben indokolt veszélyes munkára?

Az Operatív Törzs éjjeli válasza azonban semmiben nem tratalmazott többet, mint a sajtótájékoztatók általános közlése.

"Amint az a korábbi sajtótájékoztatókon elhangzott, a védekezéshez szükséges erő- és eszköz rendelkezésre áll a koronavírus elleni védekezésre hazánkban. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kialakult helyzetet, és annak alakulása függvényében, illetve a járványügyi szakemberek megalapozott szakmai véleménye alapján megtesszük a szükséges javaslatokat a Kormány számára."

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.