Az OTP-t is az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája képviseli a devizahitelesek ellen

  • narancs.hu
  • 2017. július 4.

Belpol

És még másik két bankot, miközben Trócsányi László maga nyújtotta be anno azt a törvényjavaslatot, amely elvileg a devizahitelesek érdekeit védené.

A közelmúltban derült ki, hogy az igazságügyi miniszterhez köthető Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli az Erste Bankot több olyan perben, amelyben a pénzintézet érdekeit kellene megvédeni a devizahitelesekkel szemben. Ez azért is különös, mert Trócsányi László nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely megszabja a devizahitelesekre vonatkozó új szabályokat, és amelyet el is fogadtak azután, hogy a Fidesz úton-útfélen azt harsogta, ezzel megmentik a bajba került embereket.

Bár Trócsányi szünetelteti a praxisát, de például miniszteri főtanácsadója, Bogdán Tibor aktív tagja és gyakorló jogásza a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának, miközben a kormányülésekre is bejáratos – világít rá keddi cikkében a Magyar Nemzet. A lap megtudta, hogy az ügyvédi iroda nem csupán az Erste, de az Unicredit és az OTP Bank képviseletét is elvállalta devizahitel-perekben.

Kinek az érdekében?

Kinek az érdekében?

Fotó: MTI

Az OTP-vel már 2011 óta kapcsolatban áll Trócsányi ügyvédi irodája, így a Magyar Nemzet felveti: „pontosan milyen érdekek alapján készültek Trócsányi László irányítása alatt a három évvel ezelőtt hatályba lépett devizahiteles jogszabályok. Ugyanis miközben a miniszter az állampolgárok képviseletére esküdött fel, az ügyvédi irodája sikerében is érdekelt”.

Figyelmébe ajánljuk