Az SZFE hallgatói tárgyalásra hívták Palkovics Lászlót

  • narancs.hu
  • 2020. november 2.

Belpol

A minisztert beengednék november 11-én az Ódry Színpadra.

Tárgyalásra hívták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói Palkovics Lászlót november 11-re az egyetem Ódry Színpadra, hogy „kezdetét vehesse az érdemi tárgyalás” – jelentették be a hallgatók a hétfői sajtótájékoztatón.

A hallgatók közölték, hogy nem igaz, hogy ne működne az oktatás az egyetemen, az ugyanis szeptember 14-től a tanköztársaság keretein belül folyik.

„Az oktatást felfüggeszteni sem indoka, sem lehetősége nincs a kuratóriumnak” – tették hozzá. A sajtótájékoztató alkalmával elismételték követeléseiket, hogy az egyetem autonómiájáról és a szenátus jogköreinek visszaállításáról szólóakat továbbra is fenntartják.

„Az egyetem közfeladatot lát el, és mindeddig törvényesen működött. A szenátus és a vezetőség nem jókedvéből mondott le, hanem mert megfosztották az autonómiától, közben jogszerűtlenül kineveztek két rektorhelyettest. A kuratórium számtalan jogsértéssel próbálta akadályozni az egyetem működését.”

„(…) a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel felelősen együttműködünk, a fertőtlenítőtakarítás mindhárom épületben megtörtént. Nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére” – ekképp reagáltak korábban közleményben a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói Rátóti Zoltán pénteki levelére, amelyben a fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja azt közölte, hogy az őszi szünet után felfüggesztik az oktatást az egyetemen, mert a hallgatói blokád miatt az egyetem új vezetői október 1-je óta nem tudták elfoglalni hivatalukat, és nem látnak rá az oktatás folyamatára.

A diákok elmondták, az Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges összes adatot határidőre összeállították, az új kancellár azonban hetek óta gátolja annak továbbítását. Ezért azt a mai napon a hallgatók saját maguk viszik el az Oktatási Hivatalhoz.

Figyelmébe ajánljuk