Azért zavarta el Hadházyt az orvosi lakásba beköltöző bácsszőlősi polgármester, mert vécére kellett rohannia

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Belpol

Mindent megmagyarázott.

Bácsszőlős, a dél-alföldi falu még februárban azzal került be a hírekbe, mikor Hadházy Ákos azt állította, hogy

Szarvas Róbert fideszes polgármester beköltözött a rendelővel együtt 45 millió forint EU-pénzből felújított orvosi lakásba, majd a jegyző és a kormányhivatal felszólítására sem költözött onnan ki.

A független képviselő videóján Szarvas előbb letagadta, hogy ő lenne a polgármester, majd amikor Hadházy tovább kérdezgette, miért lakik az orvosi lakásban, azt válaszolta:

Bazmeg, valahol laknom kell!"

Most a Népszava riportot készített Bácsszőlősön, és a polgármester összeszedettebben válaszolt a felmerülő kérdésekre. Elmondta, hogy tényleg hibát követett el. Arra a kérdésre pedig, hogy miért így rázta le Hadházyt, egészen meglepő választ adott:

Mert bajban voltam, nagyon kellett mennem a vécére. Siettem, és ez jött ki a számon.

Mint elmondta, azért költözött be az orvosi lakásba 2021-ben, mert az addigi lakásának a kéménye beszűkült, a 2019-ben EU-pénzből felújított orvosi lakásban pedig egyébként sem volt senki, mert nincs orvos a faluban.

Korábban sem saját tulajdonú házban élt, a 2012-es válása után (akkor már két éve polgármester volt) a képviselő-testület megengedte neki, hogy a művelődési ház akkor már rég üresen álló szolgálati lakásában éljen.

Oda költözött vissza most is, miután kitört a botrány – elmondása szerint azért most, mert már nem kell fűteni, úgyhogy nem fél a kémény meghibásodása miatt. Hozzátette, hogy a falunak másfél millió forintjába kerülne a kéményt újrafalazni, de ennyi pénzük nincs, ahogy neki személyesen sincs annyi megtakarítása, hogy saját házat vegyen.

Szarvas szerint az EU nem büntetheti meg a falut, mert nem történt károkozás, hiszen ő havi 17 500 forint lakbért még fizetett is az orvosi lakás használatáért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk