700 milliót kapnak Csák Jánostól a Kurultáj szervezői

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Belpol

Ez rekordösszegű támogatás.

Rekordösszegű támogatást, 700 millió forintot kapnak Csák János Kulturális és Innovációs Minisztériumától a "hun-türk tudatú" népek éves sereglését, a bugacpusztai Kurultájt szervező Magyar-Turán Alapítvány és más turáni hagyományőrző rendezvények szervezői

írja a K-Monitor a Központi Információs Közadat-nyilvántartás alapján. Összehasonlításként megjegyzik, 700 millió forint kulturális területen nagyjából akkora összeg, amennyit egy vidéki (pl. a miskolci) nemzeti színház és bábszínház kap állami működési támogatás gyanánt egy évben.

Míg 2021-ben 200 millió, 2022-ben már 350 millió forint jutott a központi költségvetésből a Magyar-Turán Alapítványnak.

Mindeközben a tárca államtitkára hétről hétre elmondja a még mindig állami fenntartású egyetemek (ELTE, BME) oktatóinak, hogy nincs pénz a siralmasan alacsony bérük rendezésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk