Balásy Brüsszel helyett megállított egy magazint

  • narancs.hu
  • 2023. június 10.

Belpol

A kormányzati plakátkampányok szülőatyja elérte, ne szerepeljen a neve a legbefolyásosabb médiavezetők listáján.

Balásy Gyula eddig tűrte, most megtiltotta, hogy szerepeljen a neve a Marketing&Media magazinban a legbefolyásosabb magyar médiavezetők listáján – írja a Media1.

A New Land Media és a Lounge Group tulajdonosa korábban előkelő helyen szerepelt a névsorban, hiszen cégei közpénzmilliárdokat kerestek a kormányzati kommunikációval. Balásy cégei részt vettek az Állítsuk meg Brüsszelt!, a Stop Soros! jelmondatokról elhíresült kampányokban, ezek a cégek intézik a Szerencsejáték Zrt. kommunikációját, és közük van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiabüdzséjének elköltéséhez is.

A Marketing&Media magazin pénteken tette közzé a legbefolyásosabb hazai médiavezetők új ötvenes listáját, amelyen az említett üzletember – korábban az 5. helyen volt – már nem szerepel. A Media1 úgy tudja, a magazin tervezett is róla egy cikket, amelyet már be is tördeltek a készülő lapba, ám az újság nyomdába küldése előtt Balásy Gyula levélben megtiltotta, hogy a neve megjelenjen.

Az újság eleget tett a kérésnek. A főszerkesztő, Simon Krisztián azt mondta erről a Media1-nek, hogy tanácsot kértek a kiadó ügyvédjétől, és ezután döntöttek úgy, hogy Balásyt nem szerepeltetik a lapban. Nem akartak úgy járni, mint a Forbes magazin, amelynek példányait már az utcai standokról kellett visszahívni egy vállalkozó ideiglenes bírói intézkedést kérő eljárása miatt, aki nem akart szerepelni a leggazdagabb magyarok listáján.

Azt nem lehet tudni, Balásy miért most döntött úgy, hogy nem akarja a nevét a névsorban látni.

Arról, hogy ki Balásy Gyula, és mivel foglalkozik szabadidejében, a napokban a 444 forgatott videót, amelyben a vállalkozó Lamborghinivel érkezett egy balatoni autós találkozóra, és tessék-lássék válaszolgatott a portál újságírójának kérdéseire. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk