Szolnokon csöpögött, a Kékestetőn ömlött

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. június 10.

Belpol

Majdnem 170 milliméter a különbség a legjobban elázott és a legszárazabb vidékek között az utóbbi öt napban.

Nagyon egyenlőtlenül oszlott el az eső az utóbbi öt napban Magyarországon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján közel 170 milliméter különbség volt a lehullott eső mennyiségében a legcsapadékosabb és legszárazabb tájak között.

A csapadékmennyiség kis területeken belül is hatalmas különbségeket mutat.

Az összesítés szerint az elmúlt öt napban Kékestetőn 169,4 milliméter eső esett, a Fejér vármegyei Kincsesbányán 145,8, a Békés vármegyei Dévaványán 112,5 milliméter, Baja-Csillagvizsgáló állomáson pedig 109,7 millimétert regisztráltak.

Ugyanebben az időszakban Szolnok repülőtér állomáson 0,1 millimétert mértek, a Baranya vármegyei Drávaszabolcson 5,8 millimétert, a Bács-Kiskun vármegyei Katymáron 6,7 millimétert, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kétpón pedig 6,8 millimétert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk