Balog Zoltán: Már nem érdemes a kegyelmi ügyről beszélni

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Belpol

A püspök egy könyvbemutató után beszélt arról, hogy szeretné lezárt ügyként kezelni a történteket.

Hibázott, rossz döntést hozott a kegyelmi üggyel kapcsolatban – mondta Balog Zoltán református püspök a Blikknek egy könyvbemutató után.

Balog a lap kérdésére arról beszélt, természetesen nem tudja ugyanúgy végezni lelkipásztori munkáját, mint a botrány előtt, hiszen a munkái jelentős részétől visszavonult, lemondott, már nem országos egyházi vezető. „Nyilván változtak a körülmények, és nem javultak” – fogalmazott a püspök, arról azonban nem akart beszélni, mivel személyes ügynek tartja, hogy találkozott-e Novák Katalinnal a kegyelmi botrány kirobbanása óta, és hogy megromlott-e a kapcsolatuk.

Balog Zoltán a portálnak nyilatkozva azt állította, egyszer találkozott K. Endréve, de szerinte

„erről már nem érdemes beszélni, mert ez egy lezárt történet bennem, a közösségünkben, és szeretném, ha így is maradna”.

A püspök egyébként Káli Horváth Kálmán roma képzőművész könyvbemutatóján vett részt, ahová – mint a szerzőt méltatva elmondta – nem püspökként, hanem a művész barátjaként érkezett. A könyvbemutatón Balog Zoltán ezzel kapcsolatban egy ponton meg is jegyezte: „A barátomnak, a testvéremnek tekintem, és miért ne beszéljünk erről ebben a nehéz időszakban, amit nekem és miattam az egyháznak át kell élnünk. Nem mindenki hűséges a barátsághoz, Káli Horváth Kálmán igen. Nagyon köszönöm neked, és bízom benne, hogy ezzel túl sok kockázatot nem vállalsz.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk