Magyar Péter már nemcsak Orbán Balázs, de Szijjártó Péter menesztését is követeli a miniszterelnöktől

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Belpol

„Tényleg a Rogán Antal által rendelt közvélemény-kutatás eredményére kell várni?”

„Ideje színt vallani és tiszta vizet önteni a pohárba. Kinek dolgoznak maguk?” – tette fel a kérdést Magyar Péter szombat délelőtti, Orbán Viktornak címzett Facebook-bejegyzésében.

A Tisza Párt elnöke mindenekelőtt arra kíváncsi, hogy „Miért van még mindig a helyén Orbán Balázs?”

Mint ismert, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner Stratégiai Részleg című műsorának szerdai adásában azt mondta: „Pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett. Mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert '56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Miniszterelnök úr! Ideje színt vallani és tiszta vizet önteni a pohárba. Kinek dolgoznak maguk? 1.) Miért van még...

Posted by Péter Magyar on Saturday, September 28, 2024

Magyar Péter szerint – aki néhány napja az elsők között reagált Orbán Balázs nyilatkozatára – a miniszterelnök politikai igazgatója „egyértelmű mondatokkal egyszerre alázta meg több ezer magyar szabadságharcos emlékét, több száz kivégzett forradalmár családját és tette világossá, hogy egy külső hatalom támadása esetén egy puskalövés nélkül adná föl a szülőföldjét, a mi szeretett hazánkat.”

„Tényleg a Rogán Antal által rendelt közvélemény-kutatás eredményére kell várni, hogy ilyen hazaáruló mondatok után azonnal kirúgja az egyik janicsárját?”

– folytatta a politikus, majd a magyar kormány gyanús üzleti kapcsolatait, valamint a külügyminisztérium elleni orosz hackertámadásokat is felemlegette. Ezzel kapcsolatban Magyar Péter – a Facebookon keresztül – azt kérdezte a miniszterelnöktől: „Hogy lehet az, hogy Szijjártó Péter még mindig a helyén van a rendszerváltás utáni legnagyobb nemzetbiztonsági fiaskó és botrány után?” A Tisza Párt elnöke arra is választ vár, hogy közvetlenül a háború kitörése előtt Szijjártó miért vett át barátság érdemrendet Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, és miért nem küldte vissza azt, illetve hogy Orbán miért nem ítélte el a kijevi gyermekkórház elleni orosz rakétatámadást.

„Miniszterelnök úr, önök az utóbbi években minden lehetséges formában meggyalázták a magyar történelem talán legfényesebben csillogó 13 napját, a sok száz kivégzett és a sok ezer bebörtönzött honfitársunk emlékét” – írta Magyar Péter.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk