Baranyi Krisztina: csoportosan hoznak és kísérnek be embereket a ferencvárosi szavazókörben

  • narancs.hu
  • 2019. október 13.

Belpol

A VIII. kerület mellett itt is riasztották a rendőrséget a szavazatvásárlás-gyanús eset miatt.

Baranyi Krisztina IX. kerületi közös polgármester-jelölt a hvg-nek számolt be arról, hogy több incidens is volt Ferencvárosban.

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – nyilatkozta Baranyi.

Baranyi arról is beszámolt, hogy vasárnap kora délután egy ellenzéki képviselő vette észre, hogy a Gát és a Haller utca sarkán "csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit.”

Hasonlós esetről számolt be a szomszédos VIII. kerület ellenzéki jelöltje, Pikó András is. Mindkét városrészben feljelentést tettek a rendőrségen.

Fideszes szavazatvásárlás miatt tesz feljelentést Pikó a VIII. kerületben

Pikóék aktivistái pénzátadás szemtanúi is voltak. Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Pikó András, az ellenzéki pártok józsefvárosi polgármesterjelöltjének csapata, mert szervezett szavazatvásárlásra utaló információk jutottak a birtokukba, értesült az A Pikó-csapathoz több VIII. kerületi helyszínt, így a Blaha Lujza teret, a Csobáncz utcát, illetve a Fecske utcát is érintő bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlen férfiak azt kiabálták: 8 ezer forintért vásárolnak szavazatot.

Figyelmébe ajánljuk