Fideszes szavazatvásárlás miatt tesz feljelentést Pikó a VIII. kerületben

  • narancs.hu
  • 2019. október 13.

Belpol

Pikóék aktivistái pénzátadás szemtanúi is voltak.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Pikó András, az ellenzéki pártok józsefvárosi polgármesterjelöltjének csapata, mert szervezett szavazatvásárlásra utaló információk jutottak a birtokukba, értesült az Index.

A Pikó-csapathoz több VIII. kerületi helyszínt, így a Blaha Lujza teret, a Csobáncz utcát, illetve a Fecske utcát is érintő bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlen férfiak azt kiabálták: 8 ezer forintért vásárolnak szavazatot. A portál arról is ír, hogy a Mátyás téren Pikóék aktivistái pénzátadás szemtanúi is voltak.

Pikó András facebook-posztjában egyelőre annyit tett közzé: megtették a szükséges bejelentéseket a hatóságoknál, miután aktivistáik saját szemükkel látták a fideszes szavazatvásárlást.

Pikó András polgármesterjelölt

Aktivistáink kint vannak Józsefváros utcáin egész nap. Saját szemükk... el látják, ahogy folyik a fideszes szavazatvásárlás. Természetesen a rendőrségnél megtettük a szükséges bejelentéseket. Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől.

Figyelmébe ajánljuk