Bayer Zsolt büszke arra, hogy homofób

  • narancs.hu
  • 2019. július 15.

Belpol

Minden egészséges heteroszexuális férfi szükségszerűen homofób szerinte.

Bayer Zsolt a Hír Tv-n futó showműsorának vasárnapi adásában levezette, miért szükségszerűen homofób egy egészséges heteroszexuális férfi – szúrta ki a 24.hu.

Érvelését a fóbia szóra építette, ami ösztönös félelmet, irtózást, viszolygást jelent, márpedig egy egészséges heteroszexuális férfi szerinte irtózik annak látványától, ha két férfi csókolózik. Ennek igazolására a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa meg is szavaztatta a műsor (férfi)közönségét, majd kijelentette: „Erről mi nem tehetünk, egész egyszerűen bennünket irtózattal, utálattal tölt el”.

Ebből szerinte az következik, hogy mi mindannyian homofóbok vagyunk, és ezért minket Nyugaton kirúgnának a munkahelyünkről, de legalább itt ebben stúdióban jelentsük ki, boldogan, bátran és büszkén: igen, mi azok vagyunk.

Bayer gondolatmenetét egy pillanatig sem zavarta meg, hogy a homofóbia köznyelvi értelemben nem azt jelenti, hogy valaki nem szívesen néz melegek közötti szexet. De azon állítása sem fedi a valóságot, mely szerint a Pride résztvevői azt várják el az emberektől, hogy rajongjanak értük, a rendezvény célja ugyanis a sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?