Bejegyezték, de két hónapja Semjénre vár Iványi Gábor egyháza

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Belpol

Ha a miniszterelnök-helyettes nem lép, Iványiék Strasbourgba mennek.

Ahogy azt mi is megírtuk, Iványi Gábor egyházát, a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget (MET) 2011 után újra bejegyezte egyházként az állam, azonban ez még nem a régi, eredeti státusz, ugyanis ahhoz az államnak közfeladatok ellátására vonatkozó megállapodást is kellene kötnie velük.

A megállapodás előremozdítása azonban két hónapja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesre vár – hívta fel a figyelmet rá a 24.hu. A MET jelenleg az egyházi rangsorban a harmadik szinten áll, ahonnan akkor léphetne előrébb, ha az említett megállapodás létrejönne, és azt az Országgyűlés is megszavazná.

A folyamat meggyorsítása érdekében az egyház levelet írt az illetékes Semjénnek, aki azonban második hónapja nem reagál megkeresésükre.

Iványi Gábor azt mondta, helyzetük azért is visszás, mert ötvenkétezer támogatójval övék a negyedik legtámogatottabb magyarországi egyház a katolikusok, a reformátusok és az evangélikusok után. Azt reméli, Semjén Zsolt a golyóstollát veszi elő a golyóspuskája helyett és ügyükben megoldás születik. Ha nem, akkor azonnal mennek Strasbourgba – tette hozzá.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk