A vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása a tét – írják a benzinkutasok

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Belpol

Levelüket Hernádi Zsoltnak és Orbán Viktornak címezték.

„Megdöbbenéssel fogadtuk tegnapi körlevelüket, ami szerint a MOL megszünteti többszáz kisbenzinkút ellátását. Ismerjük a hatósági ár hatásait, hiszen fő elszenvedői vagyunk, és nyilván mi is azt szeretnénk, ha eltörlésre kerülne. Addig azonban, amíg hatályban van, ezzel kell élnünk, nekünk is, de a MOL-nak is” – kezdődik a 24.hu által idézett levél, amelyet a Független Benzinkutak Szövetségének elnöksége küldött Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója és Orbán Viktor miniszterelnök számára, miután kiderült, hogy a MOL jövőhéttől nem szállít üzemanyagot a kis benzinkutaknak.

Mint a benzinkutasok írják, nem fogadható el, hogy egy nyilvánvalóan stratégiai vállalat ellátásbiztonságra hivatkozva szünteti meg többszáz partnere ellátását, egyben sok vidéki körzet teljes ellátásbiztonságát is felrúgva.

„Nem a kényszerű partnerek megélhetése a tét, hanem az ország ellátása. Nem a nagyvárosok számtalan benzinkútjának ellátása a tét, hanem a vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása”

– emeli ki a szövetség.

Majd hozzáteszik: „Kérjük, azonnal bírálják felül ezt a teljes mértékben elfogadhatatlan intézkedést, hiszen Önök felelősek az ellátásért, az Önök felelőssége a karbantartás időben történő elvégzése is, a stratégiai készletek visszatöltése is, és ebből következően az Önök felelőssége az is, amibe a vidéki lakosságot és vállalkozásokat kényszerítik, ha nem teljesítik, amit vállaltak.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk