Újra bejegyezték Iványi Gábor egyházát

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Belpol

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget még 2011-ben fosztották meg státuszuktól.

Céljainkhoz egy lépéssel közelebb kerülve bejegyzett egyházzá minősült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)” – idézi a hvg.hu Iványi Gábor egyházának pénteki közleményét.

Azt azonban hangsúlyozzák, hogy ezzel a bejegyzéssel még mindig nem kapták vissza korábbi státuszukat, ahhoz ugyanis a Magyar Államnak közfeladatok ellátására vonatkozó megállapodást kellene kötnie velünk. A bejegyzett egyház ugyanis még csak a harmadik státusz a jelenlegi egyházi törvény szerint: a legmagasabb a vallási tevékenységet végző egyesület, a második a nyilvántartásba vett egyház.

A lap emlékeztet, hogy a MET-et (és több másik magyarországi egyházat) 2011-ben egyeztetés nélkül fosztottak meg egyházi státuszuktól. Az eset miatt a MET perelt is, 2013-ban az Alkotmánybíróságon nyert pert, majd később Strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon is amiatt, mert a mert a magyar kormány nem tartotta be az Alkotmánybíróság ítéletét. A kormány a két döntés ellenére sem tett semmit az ítélet teljesítéséért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.