Benkő Tibor: elengedhetetlen a fiatalok hazafias honvédelmi nevelése

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 14.

Belpol

Egy nyíregyházi honvéd kollégium átadóján beszélt erről a miniszter.

A jövő nemzedékéről hazafias honvédelmi nevelést nyújtva kell gondoskodni – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter szombaton Nyíregyházán, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium ünnepélyes átadásán – számol be róla az MTI. A tárcavezető köszönetet mondott a város és a Nyíregyházi Egyetem vezetőségének az együttműködésért, amelynek eredményeként az egyetemi campus egyik kollégiumának épületében sikerült létrehozni a Debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium telephelyét a szabolcsi megyeszékhelyen.

Benkő Tibor átadó beszédében hangsúlyozta, elengedhetetlen a fiatalok hazafias honvédelmi nevelése. Fontos, hogy elkötelezettek legyenek hazájuk iránt, s elődeink példáját követve, rájuk is fel lehessen nézni – emelte ki Benkő, hozzátéve, olyan fiatalokat várnak, akik képesek az utánpótlásra a honvédelmi haderő fejlesztésében.

Ezzel némiképp ellentétesen Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka kijelentette: „nem katonákat akarunk képezni, hanem a katonai életet, a katonai tapasztalatokat kívánjuk átadni”. Ruszin-Szendi ezután „kedvcsinálónak” bejelentette, a 4,5-ös tanulmányi átlagot elérő diákok több mint 45 ezer forint tanulmányi ösztöndíjban részesülnek majd.

A kollégiumot a Nyíregyházi Egyetem 3-as számú épületben alakították ki, itt fogja megkezdeni szeptemberben a tanévet huszonnégy 9. évfolyamos diák. Horváth András a kollégium vezetője azt emelte ki, hogy a kollégium pályaorientációs feladatokat lát el, abban a reményben, hogy a diákok tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatják majd. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.