A Miniszterelnöki Kormányirodához kerülnek a dohánykereskedelmi koncessziók

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 14.

Belpol

Az állami dohánykereskedelmi részvénytársaság pedig megszűnik október 1-jével.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint október 1-jén megszűnik a száz százalékban állami tulajdonban lévő ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A vállalat legtöbb feladatát a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága fogja átvenni, az átvételért pedig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea által kijelölt személy fog felelni.

Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által eddig ellátott feladatok közül a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírásának, elbírálásának, a koncessziós szerződések megkötésének (módosításának, megszüntetésének) előkészítéséért, a koncessziós szerződésekből eredő számlázási feladatok ellátásáért, illetve a koncessziós szerződésekkel összefüggő követeléskezelési feladatok ellátásáért ugyanakkor közvetlenül Mager Andrea, illetve költségvetési szervként a miniszter tevékenységét segítő Miniszterelnöki Kormányiroda lesz a felelős.

A Miniszterelnöki Kormányirodát (MKI) a negyedik Orbán-kormány megalakulását követően hozták létre 2018-ban. Az MKI a kormányfő közvetlen irányításával működő közigazgatási egység, melynek vezetője 2021. augusztus 1-től Bordás Gábor közigazgatási államtitkár.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk