Beperli a Magyar Nemzetet a Labrisz Egyesület

  • narancs.hu
  • 2021. január 13.

Belpol

A kormánypárti lapban lepedofilozták a Meseország mindenkié című könyvet kiadó szervezetet. 

Befogadta a bíróság a Labrisz Leszbikus Egyesület keresetét, amelyet a Magyar Nemzet kiadója és cikkírója ellen nyújtott be jóhírnév megsértése miatt - közölte a civil szervezetet a perben képviselő Magyar Helsinki Bizottság.

A Labrisz Egyesület volt a kiadója a Meseország mindenkié című, szexuális és egyéb kisebbségekkel, a kirekesztés és az elfogadás témaköreivel foglalkozó mesekönyvnek, amely jelentős politikai vitákat iváltott ki, a miniszterelnök egyik rádióinterjújában is szóba került, Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője pedig egyszerűen ledarálta a könyvet.

A Magyar Nemzet október 12-én közölte a témában Németh György írását. A szociológus-közgazdász azt állította, hogy a „Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

"A civil szervezet természetesen tisztában van azzal, hogy a közélet szereplője, így tevékenysége bírálat tárgyává tehető, viszont a jóhírnevét sértő durva hazugságokat akkor sem köteles tűrni, ha egyébként közszereplő. A Labrisz ezért határozott úgy, hogy a cikk szerzőjét és a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t bepereli" - áll a Helsinki Bizottság sajtóközleményében.

Figyelmébe ajánljuk