Béremelésnek álcázva jelentették be, hogy minden 10. minisztériumi állást megszüntet a kormány

Belpol

Az elbocsátással felszabaduló bértömeg fordítható béremelésre.

A háború ellenére újabb körrel folytatódhat a közszféra béremelése. Módosul a kormánytisztviselői bértábla is – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

A részletekről azt közölték, hogy a háború és a szankció okozta nehéz helyzet és rendkívüli kiadások ellenére a kormány úgy döntött, lehetőséget teremt arra, hogy – a közszférában dolgozó orvosok, ápolók, pedagógusok, rendőrök, katonák után – a központi és területi kormányzati igazgatási szerveknél foglalkoztatott kormánytisztviselők és szakmai vezetők bére is emelkedjen.

A közlésből kiderült, a béremelés sem a minisztériumokban, sem a kormányhivatalokban nem automatikus, hanem lehetőség a munkáltatók részére.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ beszámolt arról is, hogy a háborús helyzetre tekintettel

a kormány úgy biztosítja a minisztériumi kormánytisztviselői béremelés fedezetét, hogy elrendeli a minisztériumi álláshelyek 10 százalékának elvonását, és az ezáltal felszabaduló bértömeg fordítható béremelésre.

Ez a gyakorlatban leginkább azt jelenti, hogy leginkább a betöltetlen, üres minisztériumi álláshelyek bérfedezetét fordíthatják béremelésre, tömeges elbocsátás nem várható"

– olvasható a közleményben.

A hétfő esti Magyar Közlönyben meg is jelentek a vonatkozó táblázatok:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.