Bese atya megtörte a csendet: Elveszítettem a józan ítélőképességem, vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

Visszavonul és elgondolkodik az életén, de azt gondolja, a média az egyházat akarja lejáratni rajta keresztül.

Rövid közleményt juttatott el Bese Gergő atya a 777.hu szerkesztőségéhez, ahol egykor maga is dolgozott. Ebben azt írja, a média az ő gyengeségét felhasználva akar kárt okozni az egyházának.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bese Gergő atya, aki korábban megáldotta a Karmelita kolostort, a Megafon irodáját és a Pesti Srácok szerkesztőségét, titokban melegorgiákra járt és pornográf filmben is szerepelt egy akta szerint, amit legfelsőbb fideszes körökben vezettek róla. A Narancs.hu azt is kiderítette, hogy Bese tette a dunavecsei egyházközség világi elnökévé a gyermekbántalmazás miatti nyomozásban érintett iskolaigazgatót is.

„A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni. Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.”

Bese Gergő arról ír, papi munkája így is eredményes volt: „Papi szolgálatomat, tanári munkámat a tőlem telhető legjobb tudással és óriási energiával végeztem. Nagyon hálás vagyok a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásomban számos embert vittem közelebb Istenhez és Egyházamhoz.

Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.” Végül azzal zárja, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk