Válasz Online: A NER sztárpapjáról létezik egy akta, miszerint a plébános melegpartikon vett részt, és tartós kapcsolatai voltak férfiakkal

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 6.

Belpol

A hír megjelenése után pár órával Bese Gergőt felfüggesztették a papi szolgálat alól.

Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, ami szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, és ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben.

Bese közszereplő, az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként mutatkozott: ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól – írja a lap.

A Válasz Online összesen négy Fidesz–KDNP-s politikustól hallott arról, hogy létezik egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános homoszexuális partikon vett részt,

illetve tartós intim kapcsolatot ápol(t) más férfiakkal. Forrásaik videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal igazolt sztoriról beszélnek; állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületeken is láthatóvá váltak. 

A lap három nappal ezelőtt kérdéseivel megkereste Bese Gergőt, választ nem kaptak. A Telex szintén többször is kereste telefonon Bese Gergőt, hogy megkérdezze, hogyan kommentálja a sajtóban megjelent információkat, de elutasította a hívást.

A cikk megjelenése után néhány órával a kalocsa-kecskeméti érsek irodája közleményt adott ki, amiben az áll, hogy Bábel Balázs

Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

„Az Apostoli Nunciatúra értesült a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papját érintő súlyos vádakról. A kánonjogi előírásoknak megfelelően ezek a vádak azonnal továbbításra kerültek az említett pap ordináriusának, aki mint illetékes egyházi hatóság folytatja le a vizsgálatokat” – írta korábban Michael Wallace Banach titkársága. A Válasz Online azért kereste meg a Szentszék magyarországi nagykövetét, mert forrásaik szerint az ő szintjén landolt Bese Gergő dunavecsei plébános ügye, amelyről kormánykörökben „a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább” esetként beszélnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?