Magyar Péter szerint Bese Gergő ügye egy újabb gumicsont a kormány részéről

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 8.

Belpol

Ha az állampárt aktákat gyűjt az embereiről, nem véletlen, hogy azok nem mernek kilépni a rendszerből – fogalmaz a Tisza Párt elnöke.

"Mit gondolunk az utóbbi napok friss botrányáról? Elsősorban azt, hogy egy újabb kormányzati gumicsont, amellyel hazánk legsúlyosabb problémáiról, a nem működő államról és az ipari szintű lopásról akarják elterelni a figyelmet" – írja vasárnapi Facebook bejegyzésében Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke szerint azonban a konkrét ügynél fontosabb, "hogy magas rangú fideszes politikusok arról beszéltek a sajtónak, hogy létezik az ügyben egy dosszié az illető magánéleti tevékenységéről, amely a kormányt is megjárta. Ez magyarul azt jelenti, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket és szükség esetén, ha a politikai érdekük úgy hozza, akkor felhasználják a titkosszolgálati és egyéb módszerekkel szerzett információkat.

Milyen rendszer az, amely aktákat gyűjt minden, számára veszélyes állampolgárról és zsarol mindenkit?" 

– teszi fel a kérdést a politikus, aki szerint "nem véletlen, hogy az állampártból nyilvánosan nem mernek kilépni, vagy a gyűlöletkeltés ellen felszólalni. Hiszen, ha így tennének, a hatalom azonnal bosszút állna rajtuk is".

Magyar a Tisza Párt álláspontjaként úgy fogalmaz, "Magyarországon mindenki úgy él, azzal és azt csinál, akivel és amit szeretne, egészen addig, amíg ezzel másnak nem árt, vagy nem szeg jogszabályt. Nyilván az egyházi személyek önként vállalnak szigorúbb normákat a saját éltük kapcsán. A normálisan gondolkodó embereket az egyházi szálat leszámítva Bese Gergely ügyében sem érdekli az illető irányultsága, vagy magánélete. Ami itt kiverte sokunknál a biztosítékot, az a képmutatás és leginkább az, hogy ő volt, aki pap létére pont az állampártnak, a legalantasabb ösztönre, a gyűlöletre alapuló narratíváját erősítette."

A Válasz Online pénteken közölt információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, ami szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A NER sztárpapja – aki megszólalásaival nyíltan kiállt a fideszes homofóbia mellett – másnap közleményben ismerte el a lap által közölteket, mint írta, visszavonul, bűnbánatot gyakorol.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk