Bevezethetik a nulladik évfolyamot az általános iskolákban

  • narancs.hu
  • 2019. november 8.

Belpol

Egyfajta felkészítő osztályt illesztenének az óvoda és az általános iskola közé.

Úgy tűnik, nem mondott le a kormány a kilenc osztályos általános iskola tervéről, mert a készülő új Nemzeti alaptantervben (Nat) helyet kap egy a nulladik évfolyamokról szóló rész is – értesült a Népszava.

A lap információi szerint ezek olyan felkészítő osztályok lennének, amelyeket az óvoda és az általános iskola közé illesztenének be, és elsősorban azok a gyerekek kerülnének ide, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy első osztályba lépjenek.

A nulladik évfolyam bevezetéséről állítólag a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is szó esett.

A közoktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta.

A Népszava megkeresésére úgy nyilatkoztak, hogy amíg az új Nat előkészítés alatt van, és nincs róla döntés, addig a tartalmáról nem tudnak tájékoztatást adni.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.