Józsefváros bezáratja az Aurórát

  • narancs.hu
  • 2017. június 28.

Belpol

Méghozzá azonnali hatállyal.

Ma délután erősítette meg a sajtóértesülést a józsefvárosi önkormányzat sajtóirodája, miszerint a Polgármesteri Hivatal jegyzője azonnali hatállyal bezáratta a népszerű szórakozóhelyet, a kerületben található Auróra Kioszkot és Auróra Kertet. Az önkormányzat szerint az Auróra Kertnek nincs engedélye kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatásra, ezért bezárják a helyet. Az Index azt írja, az Auróra vezetőit nem értesítették a döntésről.

A rendőrség június 10-én tartott razziát – a hatóság szerint lakossági bejelentés miatt szálltak ki a helyre – az Aurórában, és 10 ember előállítottak. Akkor az Auróra azt írta: „A közösségi teret mintegy 30 rendőr szállta meg, az önkormányzat munkatársaival és a katasztrófavédelemmel közösen érkeztek. A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvényen történt a razzia."

false

 

Fotó: Facebook/Auróra

„A jegyző a nyomozó hatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig a helyet bezáratta” – szól a kerület közleménye.

Neked ajánljuk