„Szándékos, kifejezetten ártó szándékú, folytatólagosan elkövetett lejárató kampány”

  • narancs.hu
  • 2021. december 29.

Belpol

Bíróság mondta ki az Origo cikkeiről, amiket Hadházy Ákosról írtak.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az édesapjával közösen újabb pert nyert meg az Origóval szemben – számolt be a politikus a Facebook oldalán. A per tárgya egy 5 évvel ezelőtt megjelent cikk volt, amiről a jogerős ítélet és a határidő lejárta ellenére sem jelent meg ezidáig helyreigazítás – írja Hadházy.

„Az Origo mindent megtett, hogy elkerülje, aztán hogy késleltesse a marasztaló ítéletet a »zöldbáró« szüleimre szórt mocsok miatt ( akik egyetlen négyzetméter állami földet nem vettek, viszont negyven éve saját kezűleg művelnek –apránként, szintén saját kezűleg telepített –6,5 hektár szőlőt.)” – teszi hozzá a képviselő, aki felidézte, hogy az Origo az elsőfokú ítélet miatt fellebbezett, de az ítéletet az elsőfokú eljárás során helybenhagyta a fellebviteli bíróság azzal, hogy a kártérítési összeget jobban kellett volna indokolnia az ítéletnek. Így új eljárás indult, amely megerősítette azt az összeget.

Hadházy elmondása szerint az indoklásból az is kiderül, hogy a bíróság szerint „szándékos, kifejezetten ártó szándékú, folytatólagosan elkövetett lejárató kampányról” volt szó, és az összegnek nem csak a kártérítést, hanem a visszatartó hatású büntetést is szolgálnia kell.

Hadházy hozzátette, „persze a 400 ezer forinton is csak röhög az Origo és röhögve nem teszi közzé a helyreigazítást. Mint korábban már beszámoltam róla, büntető perekben pedig röhögve letagadja, hogy tudná, ki írta a cikket. Így sem a kártérítéstől, sem a helyreigazítás miatti cikktől, sem a rágalmazás miatt kiszabott ítélettől nem kell tartaniuk.”

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk