„Mészáros Lőrinc és családja” a leggazdagabb magyar a Forbes legfrissebb listája szerint

  • narancs.hu
  • 2021. december 29.

Belpol

A meglepetés elmaradt.

„Mészáros Lőrinc és családja” végzett megint az élenForbes a leggazdagabb magyarokat listázó összesítésében. A második helyen Csányi Sándor, míg a harmadikon Felcsuti Zsolt a gépiparban befektető üzletember szerepel, aki először került fel a dobogóra.

„Mészáros Lőrinc és családja” vagyonát 488,1 milliárd forintra becsüli a lap. Nem csökkent, de nagyságrendekkel nem is igazán tudott nőni Mészáros Lőrincék vagyona. Egy évvel korábban 479,4 milliárd forintra tették.

A lista top 10-es további szereplői között a negyedik helyen a tavalyi bronzérmes Veres Tibor áll, vagyona 258,6 milliárdról 282,9 milliárd forintra nőtt. Az ötödik (a tavalyi hetedik) a fiatalabb Rahimkulov testvér, Ruszlán (270,7 milliárd), akinek a neve egyébként felbukkant a Városháza-ügyben is. Vagyona úgy tudni, leginkább abból ered, hogy – bátyjával együtt – az OTP legnagyobb tulajdonosai között vannak.

Az újabban politikai babérokra törő Gattyán György 253,8 milliárd forintosra becsült vagyona az aktuális lista 6. helyére volt elég, akárcsak egy évvel korábban. Öccsével helyet cserélve a negyedikről a hetedik pozícióba csúszott vissza Rahimkulov Timur, az ő vagyona még szintén 200 milliárd fölött van (a Forbes szerkesztői 211,4 milliárdra becsülik).

A nyolcadik és a kilencedik helyen nincs változás: előbbit a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozó, Demján Sándor örökösei foglalják el 197,2 milliárd forintra becsült vagyonukkal, utóbbit Szíjj László 190,5 milliárddal. Míg Demjánék vagyona 17 milliárddal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a Mészáros Lőrinc korábbi üzlettársaként ismert, elsősorban az építőiparban érdekelt Szíjjé 6 milliárddal nőtt.

A tizedik helyre a tavalyi 11., Jellinek Dániel került.

A teljes lista a Forbes legfrissebb számában és ezen az oldalon érhető el.

 (Forbes)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk