Bizottsági ülésen szembesítené a Fideszt a DK

  • narancs.hu
  • 2023. május 7.

Belpol

A téma: az egészségügy összeomlása.

Össze fogja hívni az Országgyűlés Népjóléti Bizottságát annak elnöke, Varga Zoltán (DK), és meghívja rá Takács Péter egészségügyi államtitkárt, valamint a Fidesz képviselőit, arra kérve őket, adjanak magyarázatot az egészségügy összeomlására – közölte vasárnap a DK politikusa. 

Varga Zoltán arról ír, hogy az egészségügy katasztrofális állapotban van, és ezért a kormánynak „felelnie kell”. „Elnöki jogkörömnél fogva ezért meghívtam a Népjóléti Bizottság következő ülésére a Fidesz képviselőit, hogy beszámolhassanak róla, ki is a felelős az elfogadhatatlan helyzetért” – közölte Varga.

A közlemény szerint a DK minden eszközt meg fog ragadni annak érdekében, hogy szembesítse a kormányt mindazzal, amit az elmúlt 13 évben elrontott. A párt álláspontja, hogy Orbán Viktor kormánya sodorta válságba az országot, a kormány tevékenysége okozza az inflációt és az élelmiszer-drágulást. Az egyik legnagyobb bűnnek a DK az egészségügy tönkretételét tartja. 

Az ülésre a kormány képviselői mellett meghívta Varga a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetőit is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk