Iványi Gábor kapja az Európai Hazafi Díjat

  • narancs.hu
  • 2023. május 7.

Belpol

A korábbi díjazottak: Bródy János és Markó Béla.

A közönségszavazás alapján 2023-ban Iványi Gáboré az Európai Hazafi Díj – jelentették be az alapítók.

Ezt a kitüntetést 2019-ben alapította Ujhelyi István európai parlamenti képviselő és Kocsis András Sándor képzőművész, könyvkiadó, amikor együtt felavatták a Magyarország uniós tagságának emléket állító köztéri szobrot a kispesti Rusz-Bazsant parkban.

Az Európai Hazafi Díj ennek a térplasztikának egy kisebb másolata, amely szintén Kocsis András Sándor alkotása. Az elismerést eddig Bródy János dalszerző-előadó művész és Markó Béla, az RMDSZ korábbi elnöke vehette át. 

Idén a díjra az Esély Közösség tagjai jelöltek több embert. Azok közül, akik a legtöbb ajánlást kapták, online szavazáson választották ki az idei díjazottat. Jelölt volt Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Horgas Péter, a Civil Bázis Egyesület elnöke és Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke.

Mintegy ötezer szavazat érkezett, a legtöbbet Iványi Gábor kapta. 

Ujhelyi István az eredményhirdetéskor azt mondta, mindhárom jelölt kiemelkedő példát mutatott abban, hogyan lehet a magyar érdekeket Európában, és az európai értékeket Magyarországon képviselni.

 „A jelenlegi magyarországi rezsim politikájának leírásához és tökéletes jellemrajzához bőven elegendő lesz a történelemkönyvekben azt rögzíteni, hogy miként vegzálta, üldözte és próbálta ellehetetleníteni Iványi Gábor segítő közösségét az államhatalom, ahelyett, hogy minden eszközzel segítette, sőt követte volna a példáját” – mondta Ujhelyi István.

Az Oltalom Karitatív Egyesület elnökének a napokban adják át az óvó kezeket formázó kisplasztikát.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk