Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen lépés a lakástakarék felszámolása

  • narancs.hu
  • 2018. október 16.

Belpol

Szerinte a jelenlegi kormánynak nem szokása az átgondolt cselekvés.

Teljesen érthetetlennek nevezte a lakástakarék-rendszer ellehetetlenítését Bod Péter Ákos a Népszavának.

A Corvinus Egyetem professzora szerint ha a kormány úgy ítéli meg, hogy ezek a pénzintézetek túlságosan magas nyereséget értek el, akkor újra kellett volna szabályozni a működésüket. Ez azonban a jelenlegi kormánynak nem szokása, inkább gyakorlatilag egy egész rendszert felszámol – mondta.

Ahogy korábban megírtuk a parlamentben ma különleges eljárásban tárgyalnak a törvénymódosításról, amit elfogadás után Áder Jánosnak kell aláírnia, így akár már szerdától hatályos lehet a módosítás.

Bod Péter Ákossal múlt heti kiadásunkban közöltünk terjedelmes interjút, melyben élesen bírálta a kormány MTA elleni támadásait és a Corvinus átalakításának terveit.

Bod Péter Ákos a Corvinusról: „Óriási problémát okozna a szegényebb magyar diákok kiszorulása"

Kardinális kérdés, mennyi pénze lesz a Corvinust átvevő alapítványnak. Nemrég Bod Péter Ákos egy tanulmánya miatt vonták vissza a Századvég folyóirat egy már betördelt lapszámát. A holnap megjelenő Magyar Narancs nagyinterjújában nem csak ezért éreztük illetékesnek a közgazdászt, a Corvinus Egyetem tanszékvezetőjét a tudományos szabadság kérdéseiben.

Figyelmébe ajánljuk