Mészáros Lőrinc több milliárdból felújított gyógyfürdője nem fogadja a tb-kártyás betegeket

  • narancs.hu
  • 2018. október 16.

Belpol

Nem tudják igénybe venni a fürdő szolgáltatásait azok, akik a legjobban rászorulnak.

Az egerszalóki Saliris Resort nem vállalja, hogy tb-támogatással érkező betegeket is fogadjon a gyógyfürdő, vagyis pont azokat zárja ki a szolgáltatásokból, akiknek a legnagyobb szükségük lenne erre.

A fürdőkomplexum ügye azonban nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert az állami felszámolótársaságtól idén került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe úgy, hogy az állami MFB Bankon keresztül korábban legalább 11 milliárd forint közpénzt kapott.


Az ügyről a 24.hu ír részletesen, melyből kiderül, hogy az, hogy tb-kártyásokat is fogadja egy gyógyfürdő, nem kötelező, de a nagyobb fürdők általában így tesznek.

A portálnak egy szakértő forrásuk úgy fogalmazott, „illik vállalni a tb-kártyásokat is, ez a szokásjog. Az állam nem fizet sokat, de aki kártyával jön, az a saját zsebéből is költ szállásra, sokan pluszszolgáltatásokat vásárolnak. Furán is venné ki magát, ha egy elismert gyógyfürdő azt mondaná, hogy a tb-kártyások – jellemzően az idősebb, kevésbé tehetős látogatók – nem kellenek.”

Az egerszalóki fürdőben azonban nem fogadják el az orvosi beutalókat, csak a saját zsebből fizető vendégek élvezhetik az egerszalóki gyógyvíz áldásos hatásait.

A 24.hu kérdésére a fürdő megerősítette, hogy a döntés mögött valóban gazdasági megfontolás húzódik, „üzletpolitikai okokból nem kötöttek szerződést az egészségbiztosítóval, és a jövőben sem tervezik ezt”.

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.