Brüsszelezés zenei aláfestéssel: ez volt a nagy bejelentés

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Belpol

Elindítja a kormány a nemzeti konzultációt az Oroszországgal szembeni szankciókról.

Fontos döntést fog bejelenteni a miniszterelnök, erre utalt Facebook-oldalán a Hamarosan feliratú portréfotó szerda délután.

Orbán Viktor végül drámai zenei aláfestéssel kísért 54 másodperces videóban arról számolt be, hogy a kormány elfogadta a Fidesz-frakció javaslatát, nemzeti konzultációt indít a szankciókról. 

A kormányfő arról beszél, hogy reggel óta ülésezett a kormány, és elsősorban az energiaárakról esett szó.

„Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért” – indokolta a kormányfő, miért fontos a nemzeti konzultáció.

Azt kérte, mindenki mondja el a véleményét, „mert csak közös föllépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.