Nyomkövetőt kapott Szabó Bálint

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Belpol

Közúti veszélyeztetéssel és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

 

Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte az ügyészség.

A gyanú szerint Szabó szeptember 21-én Budapesten autóval megközelített egy rendőrségi konvojt, és „tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta”.

A közlemény arról szól, hogy a nyomozó ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mozgását nyomkövetővel ellenőrizve – „elrendelte, hogy dr. Szabó Bálint Gábor engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el”.

A bíróság határozata ellen azonban fellebbezett a nyomozó ügyészség, „a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében”.

Szabó Bálintról legutóbb azért írt az országos sajtó, mert augusztus 20-án gazdatüntetést szervezett volna a fővárosba, de a rendezvény nem úgy valósult meg, ahogy ígérte. 

Korábban pedig a víziszárnyastartók tüntetése kapcsán, a szegedi polgármesterrel, Botka Lászlóval szemben folytatott peres ügyei,  állítólagos elrablása, illetve a francia elnököt őrző biztonságiak kijátszása miatt szerepelt a nyilvánosságban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk