Bukta a választást, de hathavi jutalmat kap

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Belpol

Sárospatak polgármestere vissza akarja adni a pénzt, a Miniszterelnökség szerint sem jó, hogy megszavazták neki.

Hathavi illetményének megfelelő jutalmat szavazott meg a kormánypárti többségű képviselő-testület Sárospatakon a fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak és helyettesének, Sikora Attilának – írja a 444.

Az előterjesztés szerint ez a jutalom „2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért”, és ez a törvényileg adható maximum – arra nem tér ki az indítvány, hogy mekkora összegről van szó.

A végzett munkát június 9-én a helyiek máshogyan értékelték, mert a polgármester-választást Sárospatakon a független Farkas Szabolcs nyerte (55,48%), Aros János (36,89) a második lett, és a hét körzetből hatban szintén nem a kormánypárti jelölt győzött.

A cikk szerint az eredeti előterjesztés még csak egyhavi jutalmat javasolt, a pénzügyi bizottság ülésén dőlt el, hogy legyen inkább hathavi, az indoklás szerint azért, mert az októberben leköszönő polgármester az utóbbi 14 évben kevés alkalommal kapott jutalmat. 

Bár a polgármester egy szó nélkül nézte végig, ahogy a testület erről szavaz, a lapnak Aros János azt mondta, meglepetésként érte a jutalomról szóló előterkesztés, és tényleg csak egyszer vett föl ilyet, tavaly, az egyhavi illetményének megfelelő összeg volt. 

Azt is nyilatkozta, hogy jólesett neki a testület döntése, de nincs szüksége ekkora jutalomra. Keresi a lehetőségét annak, hogyan tudja visszautalni, illetve van-e olyan lehetőség, hogy a testület visszavonja a döntését. 

Az ATV arról számolt be, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely úgy ítéli meg, ha törvényes is, nem helyes , hogy ilyen jutalmat szavaztak meg az ősszel búcsúzó sárospataki polgármesternek.  

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.