Ilyen az ötórás vonatút WC nélkül Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Belpol

A Szombathely és Pécs között közlekedő vonaton zárva volt az egyetlen illemhely. Három megállóban tovább várt a mozdonyvezető.

„Már a vonat pontos indulásakor feltűnt, hogy a szerelvényen levő egyetlen illemhely le van zárva. Tévedésre gyanakodtam, de tévedtem” – idéz a Nyugat.hu egy olvasó leveléből.

Aki írta, a Szombathely és Pécs között közlekedő vonaton utazott a közelmúltban. Ezen az úton a hírportál szerint korábban inkább a késés okozott izgalmakat, de amikor Desiro szerelvényt állítottak be, a bezárt vécére más is panaszkodott.

Ez alkalommal az induláskor az utasok nem kaptak tájékoztatást arról, hogy a négy és fél órás menetidő alatt nem lesz nyitva a mosdó. Viszont három állomáson is több idő jutott arra, hogy aki WC-re szeretne menni, megtehesse. A levélíró Gyékényesnél döntött úgy, hogy mosdóba megy. Ez 600 méteres oda- és visszaúttal járt, és közben lehetett aggódni, megvárja-e a vonat, de megvárta.  Így viszont egy órás késéssel ért be Pécsre.

A következtetés: ötven éve nem volt ilyen alacsony színvonalú a vasúti közlekedés Magyarországon. Arról, hogy nem jó ötlet az elővárosi ingázásra tervezett Desiro vonatokat beállítani a Szombathely–Pécs távolságra, a Nyugat.hu már korábban írt, de a vasúttársaság nem reagált az észrevételre.

A címlapkép illusztráció.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk