Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával köt szerződést a DK-s vezetésű Újbuda és Erzsébetváros is

  • narancs.hu
  • 2019. november 9.

Belpol

Segít átvilágítani a korábbi vezetések szerződéseit.

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése. Újbudán pedig előkészítés alatt áll a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízási szerződése – írja az Index.

Niedermüller Péter, a VII. kerület új DK-s polgármestere azt mondta, nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, annak a munkának csak egy részét, a cégek átvilágítását egy másik iroda végzi.

Az eddigi valamennyi ügyvédi megbízást ugyanis felmondta a kerület. Czeglédy szerződése és a megbízás értéke nem nyilvános, de Niedermüller közlése szerint később az lesz. „A jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni” – magyarázta döntését.

László Imre Újbuda új polgármestere megerősítette, hogy Czeglédy Csaba lesz a XI. kerület ügyvédje is: a teljes átvilágítási folyamatra, amelyet három hónap alatt szeretnének befejezni, valamint sajtóügyekben is szerződnek az irodával.

Czeglédy Csaba az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik.

Czeglédy '98-tól hosszú ideig volt szocialista politikus Szombathelyen.

Ügyvédként rendszeresen és régóta képviseli Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát és más DK-s politikusokat. Tavasszal felkerült a DK európai parlamenti listájára, ezért az ellene folyó büntetőügyet felfüggesztették a mentelmi jog miatt. Az önkormányzati választáson már függetlenként indult és szerzett önkormányzati képviselői pozíciót Szombathelyen.

A Czeglédy Csaba és másik 21 emberrel ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult eljárás. A döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. célja a vádirat szerint 2011-től áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

A DK szerint koncepciós eljárásról van szó.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.