Dél-koreai gumigyár épül Rácalmáson

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Belpol

Úgy tűnik, Rákay Philip is jól járt az üzlettel.

A Hankook Tire 210 milliárd forintos beruházással 450 új munkahelyet hoz létre Rácalmáson – jelentette be Szijjártó Péter. A dél-koreai vállalat kifejezetten tehergépkocsikhoz és autóbuszokhoz fog abroncsokat gyártani.

A Hankook a világ hetedik legnagyobb gumiabroncsgyártójának számít, és már most is körülbelül háromezer embernek ad munkát Magyarországon. Az új rácalmási üzemben évente mintegy 800 ezer nagy teherbírású gumiabroncsot állítanak elő a tehergépkocsikhoz és autóbuszokhoz.

A kormány támogatást nyújt a projekthez, de ennek mértékét majd csak az Európai Bizottság jóváhagyását követően hozzák nyilvánosságra – tette hozzá Szijjártó. „Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a miénk legyen Európa legversenyképesebb beruházásösztönzési rendszere. Ezt a célunkat sikerült is elérni” - szögezte le a miniszter, aki azzal is elhencegett, hogy az idei beruházások mértéke meghaladta a 13 milliárd eurót. Igaz, a kormány a legtöbb beruházásba pénzt is öntött.

A 24.hu korábban arról írt, hogy Rákay Philip kormányközeli fontosember földeket vett ott, ahol most az üzem épül. A 917 millió forintra értékelt 42 hektáros ipari területet ugyanis nemrégiben Rákay szerezte meg Rácalmás külterületén, mégpedig az OTP Ingatlankezelő alapjától, a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlanfejlesztő Alaptól szerezte meg. Rákay korábban cáfolta, hogy akkumulátorgyár épülne ott, végül a gumiabroncs-gyár vette meg a területet, és elővásárlási jogot is vásárolt a szomszédos telkekre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.