Demonstrációt szervez Vona Gábor „Orbán sötét diktatúrája” ellen

  • narancs.hu
  • 2017. december 11.

Belpol

Péntekre Budapesten.

A hétfői parlamenti ülés sem telhetett el úgy, hogy ne esett volna szó a Jobbikot szanaszét büntető ÁSZ-vizsgálatról. Mint ismert, 331 millió forintra tervezi büntetni az Állami Számvevőszék a pártot, mert az idei év első felében éppen ennyi tiltott támogatást fogadott el, emellett a Jobbik központi költségvetésből esedékes támogatását szintén ekkora összeggel csökkentette a Magyar Államkincstár.

A 662 millió forint kiesése a pártkasszából a Jobbik szerint simán azt is jelentheti, hogy nem tudnak elindulni a 2018-as választáson. Vona Gábor ezt követően adománygyűjtést hirdetett.

Látszólag dől a lé a Jobbikhoz, de ha matekozunk egy kicsit, messzinek tűnik a cél

Közel 9 millió forint gyűlt össze egy nap alatt.

A Jobbik elnöke a hét kezdetén minderről azt mondta a parlamentben, hogy az ÁSZ eljárása is jelzi: Orbán Viktor „sötét diktatúrát” épít, „korrupt zsarnok”, aki a „demokrácia redőnyét kívánja lehúzni". Ez ellen a párt pénteken az utcán fog tiltakozni.

Vona Gábor pénteken öt órára fáklyás felvonulást hirdetett Budapestre, amit mindenképp megtartanak, a párt elnöke ugyanis már most azt vizionálta, hogy a kormány „provokátorokat fog küldeni” a helyszínre.

Vona szerint az ÁSZ-büntetés olyan súlyos ügy, hogy Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének le kellene mondania. Orbán Viktornak pedig azt üzente: vonja vissza az akciót.

Vona annak ellenére, hogy néhány napja még látható ijedtséggel arról beszélt, veszélyben lehet pártja tervezett részvétele a választáson, ma már úgy nyilatkozott, hogy

2018 a lázadás éve lesz, és el fogja söpörni a fideszes kormányt.

Figyelmébe ajánljuk